Удосконалення технологічного процесу перевезення вантажів у контейнерах у напрямку Україна - Італія - Шерстяк, Владислав Павлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – процес перевезення вантажів у контейнерах у напрямку Україна – Італія. Предмет дослідження – вплив раціональної технології перевезень вантажів у контейнерах на маршруті Україна – Італія на загальні витрати на організацію контейнерних перевезень. Мета роботи – підвищення ефективності контейнерних перевезень вантажів у напрямку Україна - Італія при обслуговуванні замовників ТОВ «ГЛОБАЛ ТРЕК» за рахунок розробки та впровадження технологічних рішень ефективної організації процесу . Метод дослідження – аналітично-практичний, математичний. З метою удосконалення технологічного процесу перевезень обрано раціональну марку автомобілю для роботи на маршруті за критерієм мінімальних витрат на транспортування, розроблено раціональний розклад руху автомобіля по маршруту із запровадженням турної форми роботи двох водіїв. При застосуванні раціональної схеми перевезень вантажів у контейнерах у міжнародному сполученні за розробленим графіком руху автомобілями раціональної марки час доставки вантажів на термінал скорочується на 4 години за один рейс, при цьому річний економічний ефект у вигляді зниження річних витрат на перевезення дорівнює 53216,64 грн. Результати дослідження можуть бути використані в роботі транспортних та логістичних підприємств при організації транспортного обслуговування замовників у міжнародному сполученні.
Keywords: вантаж; контейнер; рейс; міжнародні перевезення; раціональна вантажність; розклад руху; витрати; ефект