Обґрунтування напрямків покращення діяльності транспортного підприємництва - Кравченко, Юлія Євгенівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Мета роботи – розробка напрямків покращення діяльності транспортного підприємництва України. Для досягнення окресленої мети поставлено наступні задачі: теоретичний огляд транспортного підприємництва та його значення для економіки, визначення державного фінансування як способу покращення транспортного підприємництва; аналіз діяльності ФОП Погорілий О.М., як елементу транспортного підприємництва зокрема та фінансування мостів, як фактора забезпечення якості транспортного підприємництва; оцінка ефективності впровадження вантажних перевезень в міжнародному сполученні, визначення регіонів для розподілу фінансових капіталовкладень, визначення долі фінансування регіонів. Об’єкт дослідження – транспортне підприємництво України, ФОП Погорілий О.М. Предмет роботи – звітність діяльності об’єктів дослідження. В роботі наданий теоретичний огляд фінансового забезпечення транспортного підприємництва та визначено місце фінансово-господарської діяльності транспортних підприємств, проведена оцінка ефективності впровадження вантажних перевезень в міжнародному сполученні, визначено місце транспортного підприємництва при фінансовому забезпеченні та визначено долю фінансування регіонів. Апробація результатів дослідження здійснена: на студентській конференції та через опублікування наукової праці.
Keywords: транспортне підприємництво; мостобудування; механізм фінансового забезпечення; напрямки покращання; міжнародня перевезення; адресні капіталовкладення