Інноваційна складова поводження з відходами для врахування цілей сталого розвитку територіальних громад. Частина 2. Експериментальні дослідження проблеми поваодження з відходами ( наприкладі Харківської області) - Федоренко, Ілля Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Метод дослідження – системний підхід та методи аналізу екологічної безпеки в частині управління відходами Основним завданням комплексного розв’язання практичної проблеми управління потоками відходів в об’єднаній територіальній громаді (ОТГ) є організація раціонального поводження з відходами відповідно сучасним еколого-економічним та ресурсним вимогам, що передбачає оптимізацію процесів санітарного очищення території громади, використання відходів як джерела сировини, забезпечення екологічної безпеки, перехід від полігонного захоронення відходів до їх промислової переробки. В дослідженні використано інноваційні методи сучасного управління екологічною безпекою в частині управління відходами (для стратегічного аналізу регіональної програми управління відходами) Таким чином, напрямком кваліфікаційної роботи є оцінка формування нового підходу до створення сучасної ефективної системи управління ТКВ в об’єднаних територіальних громадах
Keywords: інноваційна складова; поводження з відходами; цілі сталого розвитку; сталий розвиток; територіальні громади