Розробка лабораторного практикуму за темою «Дослідження структури гідроелектричних гальмівних систем легкових автомобілів» - Чернов, Дмитро Леонідович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи – підвищення ефективності навчального процесу під час проведення лабораторних робіт з дисципліни «Електричні системи і комплекси транспортних засобів» в умовах дистанційного навчання. Об’єкт дослідження – процес віртуалізації лабораторного практикуму. Предмет дослідження – мехатронні гідроелектричні гальмівні системи легкового автомобіля. Метод дослідження – віртуальна апробація дослідних зразків. Розглянуто принципи будови, функції автоматичного керування, і компонентний склад гідроелектричних гальмівних систем автомобіля, а також устрій і характеристики елементів систем керування. Показані принципові різниці будови модуляторів тиску систем ABS і систем динамічної стійкості автомобіля. Означено особливості конструкції і процесів функціонування гідроелектричних ABS компонованої і модульної структури з 3w/2p і 2w/2p клапанами. Підібрано тематичний відео-контент. Складено методичні вказівки до виконання лабораторних робіт. Визначено ефективність впровадження віртуалізованого практикуму.
Keywords: лабораторний практикум; система ABS; електроклапан; гідравлічний підсилювач; динамічна стійкість автомобіля; модулятор тиску; реле тиску; відео-контент