Визначення перспектив електромобілів на ринку України - Горова, К. О.; Горовий, Д. А.; Свіязов, М. В.; Шевердіна, А. В.; Gorova, Kseniia; Gorovyi, Dmytro; Sviiazov, Maksim; Sheverdina, Alla (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2017)
Останнім часом все більшої популярності серед автомобілістів в світі набувають електромобілі. Це пояснюється їх економічністю, екологічністю, зручністю водіння порівняно з іншими типами автомобілів. Проте, їх масове застосування пов’язане з певними труднощами експлуатації викликаними тим, що для України такий транспорт є ще досить новим. Тому виникає необхідність визначення готовності українського ринку до масового сприйняття електромобілів. Метою статті є аналіз українського ринку на предмет рівня його підготовленості і наявності достатнього попиту для масового впровадження електромобілів. Основними критеріями готовності мають стати: наявність розвиненої інфраструктури обслуговування, наявність попиту на особистий легковий автотранспорт, рівень доходів населення, розвиненість науково-технічних і дистриб’юторських центів. В статті досліджено попит на електромобілі і визначено їх найпопулярніші моделі, виділено найпривабливіші регіони для масового впровадження електромобілів, розглянуто перспективи вітчизняного виробництва електромобілів.
Defining the perspectives of electric vehicles for the market of Ukraine
Keywords: електромобіль; попит; регіон; ринок; electric car; electromobile; demand; region; market; 656.1