Інноваційні підходи до дистанційної діагностики автомобіля на основі мультиагентних технологій - Орлов, Андрій Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи – підвищення ефективності та надійності технічної експлуатації автомобілів шляхом розроблення і дослідження мультиагентної системи дистанційної діагностики. Об’єкт дослідження – процес дистанційної діагностики технічного стану систем автомобілів в складі змішаного автопарку. Предмет дослідження – структура, алгоритми і програмно-апаратна реалізація мультиагентної системи дистанційної діагностики на основі телематичних даних. Виконано аналіз сучасних телематичних і діагностичних рішень для змішаних автопарків, визначено їхні обмеження, сформульовано вимоги до мультиагентної системи та обґрунтовано вибір програмно-апаратної платформи. Розроблено модель системи дистанційної діагностики MAS-DD із виділенням бортових, серверних та інтерфейсних агентів, а також модель прогнозування технічного стану вузлів і алгоритми оцінювання залишкового ресурсу за телематичними даними.
Keywords: ESP32; GEOTAB GO9; дистанційна діагностика; мультиагентна система; телематика; прогнозне обслуговування