Розробка поворотного крана для виробничого процесу - Журба, Данило Михайлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У дипломному проекті на підставі аналізу літературних джерел, застосування сучасних методик проектування і нормативної документації в області підйомно-транспортного обладнання було розраховано поворотний крану загального призначення. Наведено область застосування, класифікацію та загальну характеристику існуючих конструкцій стрілових кранів.
Keywords: кран; вантажопідйомність; вантаж; процес