Проект СТО з розробкою технології обслуговування та зарядки акумуляторів для легкових автомобілів OPEL - Лисенко, В'ячеслав Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об'єкт дослідження – технологічний процес з підтримки та відновлення працездатного стану агрегатів легкового автомобіля. Мета роботи – розробка заходів для забезпечення працездатності агрегатів легкового автомобіля в умовах експлуатації. У дипломній роботі виконано технологічний розрахунок основних показників роботи СТО по прийнятій методиці. У дипломній роботі була розроблена станція технічного обслуговування автомобілів. Задані об’єми робіт на СТО, на основі яких була розрахована кількість робітників для всіх дільниць та зон, площу основних та допоміжних приміщень. Розроблені технологічні інструкції по розбиранню, ремонту, збиранню деяких систем та механізмів двигуна автомобіля VW. Проведено аналіз та вибрано обладнання на агрегатної дільниці. Розроблені заходи з захисту безпеки життя та діяльності працівників в зоні ремонту. В проекті приводиться аналіз устаткування для складання та розбирання двигуна легкових автомобілів. Результати дипломного проектування можуть використовуватися в подальших дослідженнях, при розробці та проектуванні устаткування та длявпровадження прогресивних методів ремонту легкових автомобілів.
Keywords: СТО; ТЕХНОЛОГІЯ; АГРЕГАТ; ДВИГУН; МЕТОДИ; VW; РЕМОНТ