Підприємство та соціальна відповідальність: інтеграція сталості в стратегію - Гранкіна, Лілія Едуардівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – процеси стратегічного управління діяльністю підприємства в контексті сталого розвитку. Предмет дослідження – моделі, методи та механізми реалізації соціальної відповідальності в стратегії підприємства. Мета роботи – розкриття концептуального змісту та обґрунтування необхідності впровадження соціальної відповідальності в стратегію діяльності підприємством як актуального підґрунтя забезпечення його сталого розвитку. Метод дослідження – теоретичне узагальнення, метод аналізу і синтезу, комплексний та системний підхід, графічний метод, SWOT-аналіз, SPACE-аналіз, методи інвестиційного та фінансового аналізу. Наукова новизна роботи полягає у розвитку науково-теоретичних основ стратегічного управління діяльністю підприємства за допомогою актуалізації напрямки реалізації проєктів соціальної відповідальності українських підприємств в умовах війни. Практична значущість роботи полягає у можливості застосування її результатів при формуванні стратегій діяльності підприємства, які б містили елементи соціальної відповідальності та сприяли досягненню сталого розвитку і забезпеченню довгострокового благополуччя суспільства. Результати роботи апробовано на Міжнародній науково-практичній конференції здобувачів вищої освіти і молодих вчених «Сучасні напрямки розвитку економіки і менеджменту підприємств України», ХНАДУ, листопад 2023 р.
Keywords: соціальна відповідальність; сталий розвиток; концепція; стратегія; проєкт; стратегічне управління