Спосiб дистанцiйного визначення коефiцiєнта динамiчностi i форми деформованої поверхнi мостових споруд або iнших великогабаритних об'єктiв - Полярус, Олександр Васильович; Поляков, Євген Олександрович; Лебединський, Андрiй Володимирович; Кириченко, Iрина Володимирiвна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
Заявлений винахід належить до дистанційних способів визначення коефіцієнта динамічності і форми деформованої поверхні великогабаритних об'єктів, наприклад мостових споруд, будівель, об'єктів машинобудування тощо. Запропонований спосіб передбачає встановлення на великогабаритному об'єкті лінійки вторинних випромінювачів, які під впливом додаткової електромагнітної хвилі перетворюються в лінійну передавальну антенну решітку, вимірювання амплітуди електромагнітного поля на виході кожного елемента лінійної приймальної антенної решітки, яка встановлюється на довільній зручній для вимірювання відстані від передавальної решітки, а її амплітуда поля в розкриві є функцією від прогинів поверхні великогабаритного об'єкта, де встановлені випромінювачі, і ці прогини визначаються завдяки розв'язанню задачі мінімізації функціоналу, що обґрунтований авторами.
Keywords: мости