Удосконалення обліку витрат та доходів автотранспортного підприємства - Вересовська, Анна Вячеславівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Встановлені особливості та відмінності виробничих процесів у автотранспортних підприємствах. Досліджені теоретико-методичні засади доходів та витрат підприємств автомобільного транспорту, встановлено сутність та склад доходів та витрат автотранспортних підприємств. Розглянуто калькулювання фактичної собівартості перевезень у АТП за допомогою нормативного, стандарт-костінгу, позаказного методів або простим підрахунком витрат. Окреслено положення нормативно-законодавчої бази діяльності та документування транспортних операцій також і протягом дії правового режиму воєнного стану. Досліджено практику обліку витрат та доходів ПАТ "АТП 16364", здійснено загальну характеристику об’єкта дослідження та фінансовий аналіз діяльності ПАТ "АТП 16364". Досліджено особливості обліку доходів та витрат підприємства. Розроблено низку практичних рекомендацій щодо вдосконалення обліку витрат та доходів підприємства.
Keywords: автотранспортні засоби; вантажні перевезення; витрати; дохід; собівартість; прибуток; збиток; облік; автотранспортне підприємство