Імітаційне моделювання зарядного контролера LTC4020 для літій-іонних акумуляторів - Багач, Руслан Володимирович; Гнатов, Андрій Вікторович; Аргун, Щасяна Валіковна; Bahach, Ruslan; Hnatov, Andrii; Arhun, Shchasiana (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У статті проаналізовано літій-іонні акумулятори, їхні характеристики та проблеми заряджання. Розглянуто використання комбінованого контролера LTC4020, який інтегрує функції підвищувального та знижувального перетворювача напруги, забезпечуючи точне регулювання струму й напруги. Виконано моделювання роботи контролера як підвищувального перетворювача, що підтверджує важливість оптимального налаштування параметрів для безпечного заряджання батарей. Отримані результати можуть бути застосовані для підвищення ефективності заряджання в електротранспорті, фотоелектричних системах та портативних пристроях.
Simulation modeling of the LTC4020 charging controller for lithium-ion batteries
Keywords: літій-іонні акумулятори; зарядний пристрій; контролер LTC4020; моделювання; енергоефективність; безпека заряджання; Lithium-ion batteries; charging device; LTC4020 controller; simulation; energy efficiency; charging safet; 621.355.6; 10.30977/VEIT.2024.26.0.3