Оцінка зміни та прогнозування показників кисневого режиму поверхневого джерела - Пономаренко, Р. В.; Пляцук, Л. Д.; Третьяков, О. В.; Ponomarenko, R.; Plyatsuk, L.; Tretyakov, O. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
У статті перевірено адекватність математичної моделі для прогнозування зміни показників кисневого режиму в умовах екосистеми басейну Дніпра на основі класичної моделі Стрітера-Фелпса та її модифікації. Запропоновано підхід до удосконалення математичної моделі динаміки інтегральних показників екологічного стану водойми шляхом доповнення корегуючими коефіцієнтами.
Assessment of change and outlook of oxygen mode of surface source
Оценка изменения и прогнозирования показателей кислородного режима поверхностных источников
Keywords: басейн Дніпра; екологічний стан; антропогенне навантаження; оцінка якості; прогноз якості; Dnieper basin; ecological status; anthropogenic load; quality assessment; quality forecast; бассейн Днепра; экологическое состояние; антропогенная нагрузка; оценка качества; прогноз качества; 504.453; 10.30977/BUL.2219-5548.2020.89.0.51