Управління витратами підприємства - Гаврашенко, Станіслав Едуардович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Ринкова форма господарювання докорінно змінює економічне, інформаційне і правове середовище функціонування підприємств, сутність їх господарської діяльності. Витрати є дуже важливими для діяльності підприємства. Саме вони визначають рівень прибутку і, відповідно, визначають можливість подальшого розвитку підприємства. Саме витрати визначають конкурентоспроможність продукції підприємства, дієвість та масштаби використання цінових методів боротьби з конкурентами та запас міцності підприємства і точку його беззбитковості. Мета кваліфікаційної роботи – розробка рекомендацій зі зниження витрат підприємства. Предмет дослідження - витрати підприємства на виробництво та реалізацію продукції. Об'єкт дослідження – ТОВ «Спец-Буд». Задачі: - проаналізувати теоретичні аспекти управління витратами на підприємстві; - провести аналіз фінансово-господарського стану ТОВ «Спец-Буд»; - визначити шляхи та резерви зниження витрат; - розробити рекомендації зі зниження витрат на ТОВ «Спец-Буд». За результатами дослідження опубліковано 1 наукову статтю в Збірнику студентських наукових праць «Економічні перспективи», м. Харків, ХНАДУ, 2022 р.; 1 тезу доповіді.
Keywords: підприємство; витрати; фінансовий стан; прибуток; конкурентоспроможність; кон'юктура ринку