Дослідження життєвого циклу літій-іонного акумулятора електромобіля - Волошин, Тимур Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи: підвищення екологічної чистоти та економічної ефективності за рахунок повторного використання літій-іонних акумуляторних батарей електромобілів. Об’єкт роботи: процес дослідження життєвого циклу літій-іонного акумулятора електромобіля. Предмет дослідження: життєвий цикл літій-іонного акумулятора електромобіля. Дипломна робота бакалавра присвячена актуальній тематиці, що дозволяє підвищити екологічну чистоту та економічну ефективність від повторного використання літій-іонних акумуляторних батарей електромобілів. Розглянута концепція повторного використання акумуляторних батарей електромобілів, проведена оцінка їх працездатності для повторного використання, визначені технології швидкого скринінгу та відновлення акумуляторів. Розглянути питання перепрофілювання, повторного використання та переробки акумуляторних батарей. Розглянута охорона праці. За результатами дослідження сформульовані висновки.
Keywords: відновлення акумуляторів; електромобіль; літій-іонна акумуляторна батарея; перепрофілювання; повторне використання; система накопичення енергії; скринінг акумуляторів; стан працездатності