Розробка рекомендацій щодо збільшення фінансування дорожнього господарства України - Полєжаєва, Олена Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В дипломній роботі був виконаний аналіз існуючих в різних країнах податків, які спрямовуються на потреби дорожньої галузі. Розглянуті механізми іх отримання. Виконаний окремий аналіз механізмів отримання плати за проїзд по платним ділянками доріг. Було встановлено, що існує дві основних системи отримання плати: «плата за час» і «плата за відстань». В роботі розглянуті різні методи реалізації цих систем: за допомогою віньєток, різних способів збору плати на в’їзді на платну ділянку та інші. За результатами виконаної роботи розроблені рекомендації щодо використання різних способів оплати за користування дорогами.
Keywords: податки; плата за проїзд; віньєтки; радіочастоткі мітки; автомагістралі; пункт збору плати за проїзд