Похиломір дорожній - Кузьмін, Валентин Іванович; Батракова, Анжеліка Геннадіївна; Дорожко, Євген Вікторович; Саркісян, Гор Саркісович; Урдзік, Сергій Миколайович; Мусієнко, Ігор Володимирович; Гунько, Ірина Сергіївна; Захарова, Еліна Володимирівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Похиломір дорожній складається з горизонтальної і вертикальної частин та обладнаний обертальною лінійкою з циліндричним рівнем та шкалою ухилів, закріпленою на вертикальній частині похиломіру.