Фактори росту доходу від реалізації продукції та прибутку підприємства - Гончар, Лідія Володимирівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Предметом дослідження є теоретичні аспекти управління доходом та прибутком підприємства. Обєктом виступають процеси управління доходом та прибутком підприємства Метою дослідження є обґрунтування теоретичних засад і розробка практичних рекомендацій щодо підвищення доходу та прибутку від реалізації підприємства. Відповідно до поставленої мети роботи визначені та вирішені наступні конкретні завдання: 1. Розкрити сутність та зміст економічних категорій поняття «прибуток» та «дохід» підприємства; 2. Провести аналіз методів управління доходом на підприємстві; 3. Дослідити методичні аспекти аналізу управління прибутком підприємства; 4. Здійснити аналіз фінансових показників ТОВ «АТБ маркет»; 5. Розробити практичні рекомендації щодо підвищення доходу та прибутк у ТОВ «АТБ маркет»; 6. Провести оцінку ефективності розроблених заходів з підвищення доходу та прибутку ТОВ «АТБ МАРКЕТ» У першому розділі розкрито економічну сутність поняття «прибуток» та «дохід» підприємства, здійснено огляд методичних аспектів аналізу доходу та прибутку підприємства. У другому розділі розглянуто організаційно економічну характеристику ТОВ «АТБ маркет», досліджено фінансовий стан підприємства, здійснено аналіз фінансових показниківфінансових показників ТОВ «АТБ маркет», проаналізовано показники рентабельності підприємства. У третьому розділі на основі аналізу показників діяльності підприємства зроблено висновки щодо поточного стану дохідності та прибутковості підприємства, розроблено практичні рекомендації щодо підвищення доходу та прибутку, а також проведено оцінку ефективності розроблених заходів з підвищення доходу та прибутку ТОВ «АТБ МАРКЕТ». За результатами дослідження опубліковано 1 наукову статтю в Збірнику студентських наукових праць «Економічні перспективи», м. Харків, ХНАДУ, 2023 р.
Keywords: дохід; прибуток; фінансовий стан; рентабельність; управління доходом; управління прибутком