Модернізація автогрейдера середнього класу - Чудновський, Олександр Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Машини для земляних робіт, як і всі інші будівельні машини, - головний засіб механізації будівництва. Ці машини разом із іншими машинами є основою переходу до найбільш досконалої форми організації будівельного виробництва – його автоматизації. Тільки кількісного росту парку будівельних машин і устаткування не-достатньо для необхідного підвищення продуктивності праці. Необхідні великі якісні зміни в парку машин і устаткування, принципове поліпшення засобів механізації будівництва, прискорена заміна застарілої землерийної техніки, збільшення одиничної потужності машин, створення і впровадження принципове нових знарядь праці, що перевершують по своїх техніко-економічних показниках кращі вітчизняні і світові досягнення.
Keywords: автогрейдер; блок; рама; тягова; основні параметри; характеристика