Програмно-апаратне забезпечення системи реєстрації характеристик випромінювання антен - Хруслов, Максим Михайлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Дипломна робота присвячена створенню програмно-апаратного комплексу для реєстрації характеристик випромінювання антен. Для демонстрації роботи комплексу використовується безехова камера з поворотним пристроєм та необхідною апаратурою для вимірювання. Результатами виконання дипломного проекту є діаграми спрямованості та варіанти їх обробки для різних типів антен. Метою роботи є створення простого та доступного програмно-апаратного комплексу, який надає широкий спектр можливостей щодо дослідження діаграм спрямованості випромінювачів. Об’єкт дослідження це процес розробки та створення програмно-апаратного комплексу аналізу експериментальних даних дослідження антен. Предметом дослідження роботи виступають методи та алгоритми передачі, обробки та аналізу даних.
Keywords: діаграма спрямованості; бічні пелюстки; головна пелюстка; обмін командами; нормована діаграма; калібрувальна діаграма