Бензиновий двигун потужністю 0,8 кВт для спортивного боліда ХАДІ-34 на базі двигуна 1Ч 3,5/2,6 - Рябий, Богдан Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Мета проекту – розробка мікролітражного автомобільного двигуна потужністю 0,8 кВт для спортивного боліда ХАДІ-34. Визначення шляхів зменшення механічних втрат В роботі розроблено проект мікролітражного автомобільного двигуна для спортивного боліда ХАДІ-34 потужністю 0,8 кВт на базі двигуна Honda GX-25. Проведено вибір основних конструктивних та режимних параметрів двигуна. Виконано розрахунок робочого процесу двигуна на режимі 4000 хв-1, динамічний розрахунок, розрахунок основних деталей на міцність. Наведено економічне обґрунтування необхідності модернізації двигуна, а також проаналізовано питання пов’язані з охороною праці. В проекті проаналізовано можливість покращення техніко-економічних показників двигуна за рахунок зменшення механічних втрат.
Keywords: мікролітражний двигун; робочий процес; динамічний розрахунок; розрахунок на міцність; поршень; шатун; кривошипно-шатунний механізм; механічні втрати; економічне обгрунтування