Спрощена модель лінійних інерційних вимірювальних систем - Полярус, Олександр Васильович; Медведовська, Яна Сергіївна; Поляков, Євген Олександрович; Чепусенко, Євгеній Олександрович; Жарко, Юрій Григорович; Poliarus, Oleksandr; Medvedovska, Yana; Poliakov, Yevhen; Chepusenko, Yevhenii; Zharko, Yurii; Полярус, Александр Васильевич; Медведовская, Яна Сергеевна; et al. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У статті запропонована модель, що встановлює зв’язок між вхідним та вихідним сигналами лінійної інерційної вимірювальної системи. На відміну від загальноприйнятого інтегрального рівняння згортки модель істотно спрощує синтез багатоканальних вимірювальних систем на основі марковської теорії лінійної фільтрації. Похибки апроксимації вихідних сигналів завдяки спрощеній моделі не перевищують одного відсотка для визначеного класу стаціонарних сигналів.
Simplified model of linear inertial measurement systems
Упрощенная модель линейных инерционных измерительных систем
Keywords: лінійна інерційна система; рівняння згортки; багатоканальне вимірювання; linear inertial system; convolution equation; multichannel measurement; линейная инерционная система; уравнение свертки; многоканальное измерение; 621.3.089; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.92.1.119