Розроблення технології виробництва асфальтобетонних сумішей з додаванням відходів скляного бою, на асфальтобетонному заводі - Григор'ев, Едуард (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі зроблений аналіз літературних джерел та експериментальних даних досліджень, стосовно використання відходів склобою при виробництві асфальтобетонних сумішей. У роботі виконані технологічні розрахунки режимів роботи заводу, запропоновано удосконалення окремих ліній, визначена потреба в матеріалах, склад та властивості асфальтобетонів з додаванням склобою, встановлені об’єми складів для матеріалів, підібрано основне технологічне обладнання та детально розроблено технологію приготування сумішей. Вирішені питання з контролю якості робіт на заводі, охорони праці, виконані техніко-економічні розрахунки, які доводять доцільність застосування склобою у складі асфальтобетонних сумішей.
Keywords: бітум; мінеральні складові; відхід склобою; технологія; асфальтобетонна суміш; асфальтобетон; фізико-механічні властивості; економічна доцільність