Аналіз способів енергозбереження для засобів обслуговування аеродромів і літаків - Аврунін, Григорій Аврамович; Пімонов, Ігор Георгійович; Щербак, Олег Віталійович; Мороз, Ірина Іванівна; Олєйнікова, Олександра Михайлівна; Avrunin, Grigory; Pimonov, Igor; Shcherbak, Oleh; Moroz, Irene; Olieinikova, Oleksandrа (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Розглянуто засоби енергозбереження в об’ємних гідроприводах машин для аеродромно-технічного обслуговування, які реалізуються в сучасних гідроприводах із дросельним і машинним регулюванням швидкості гідроциліндрів і гідромоторів. Визначено особливості гідропристроїв, зокрема насосів, гідромоторів і гідроапаратів, оснащених засобами енергозбереження, та відповідних схемних рішень.
Аnalysis of energy saving methods servicing airfields and airplanes
Keywords: енергозбереження; аеродромно-технічне обслуговування; об’ємний гідропривод; дросельне та машинне керування; гідропристрої; aerodrome maintenance; hydraulic fluid power; hydraulic devices for energy saving pumps and hydraulic motors,; speed; power; 623-82; 10.30977/BUL.2219-5548.2022.99.0.18