Застосування геодезичного програмного забезпечення при побудові цифрових планів - Ступак, Єгор Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Створення точної топографічної основи у цифровому вигляді із застосуванням сучасних геодезичних вимірних систем на населені пункти в Україні є актуальною. У роботі були розглянуті деталізація космічних знімків для геодезичного знімання на територію населеного пункту. Створення топографічної основи виконувалась з допомогою геодезичного програмного забезпечення Didgitals. У досліджені була розроблена концепція, алгоритми та програмний код алгоритму створення топографічної основи на планшетах на територію населеного пункту, який було впроваджено у сучасне виробництво. Використання сучасних вимірних систем і ГІС-технологій дає змогу за короткий час і з високою точністю створити картографічну продукцію у цифровому вигляді і розробити проектні рішення
Keywords: комп’ютерне програмне забезпечення; геодезичні вишукування; гіс-технології; планово-топографічна основа; побудова; цифрові плани