Розробка технології виробництва асфальтобетонної суміші підвищеної морозостійкості з дослідженням додавання ПАР Wetfix AP17 на асфальтобетонному заводі - Шевченко, Володимир (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В кваліфікаційній роботі виконано літературний огляд питань асфальтобетонних сумішей на бітумах з ПАР. Розглянуто можливі виготовлення таких сумішей на існуючому асфальтобетонному заводі. В роботі виконані розрахунки складу асфальтобетонних сумішей, наведені розрахунки складів кам’яних матеріалів, бітумосховища, представлені вимоги з охорони праці та довкілля, а також кошторисні розрахунки. Розроблена технологія виробництва асфальтобетонних сумішей на основі бітумів з ПАР на асфальтобетонному заводі в Харківській області.
Keywords: асфальтобетон; асфальтобетонна суміш; бітум; бітумне в’яжуче; поверхнево активна речовина; економіка