Розроблення технології виготовлення цементобетонних сумішей з використанням відсіву дроблення гірських порід та виробів на їх основі на базі асфальтобетонного заводу, що реконструюється - Касьяненко, Ігор (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В кваліфікаційній роботі детально розглянуті питання підвищення властивостей дорожніх бетонів. Проведені експериментальні дослідження, що дозволили визначити оптимальну кількість пластифікуючої добавки, яка дозволяє забезпечити необхідну дальність транспортування бетонної суміші і поліпшити її властивості. Вивчені довговічність дорожніх бетонів на кварцових заповнювачах і добавки. На основі аналізу потреби регіону в будівельних матеріалах, визначена необхідна номенклатура виробів. Проведений вибір джерел постачання, а також необхідного для реконструкції існуючого АБЗ основного і допоміжного підйомнотранспортного устаткування. Розроблені технологічні схеми виробництва бетонної суміші і виробів для дорожнього та житлового будівництва на їх основі. Визначена продуктивність підприємства, яке розташовується на вільних площах АБЗ, що реконструюється.
Keywords: бетонна суміш; цементний бетон; дрібнозернистий пісок; суперпластифікатор; властивості бетонних сумішей; фізико-механічні властивості; структура бетону; міцність на стиск і згин; довговічність; технологія виробництва