Розробка гібридної силової установки, що отримує живлення від акумуляторної батареї та суперконденсатора - Смушко, Сергій Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета дослідження – підвищення ефективності та терміну служби акумуляторних батарей за рахунок використання суперконденсатора у системі накопичення енергії гібридного електричного транспортного засобу, що забезпечує високу щільність потужності. Об'єкт дослідження – процес розробки гібридної силової установки, в якої система накопичення енергії складається з літій-іонної акумуляторної батареї та суперконденсатора. Предмет дослідження – гібридна силова установка, що отримує живлення від акумуляторної батареї та суперконденсатора. Дипломна робота присвячена розробці гібридної силової установки, що отримує живлення від акумуляторної батареї та суперконденсатора. Такий концептуальний підхід дозволить об’єднати енергоємність батареї з високої потужністю суперконденсатора. Розроблена схема структурна гібридної силової установки, що отримує живлення від акумуляторної батареї та суперконденсатора. Побудовані моделі основних компонентів гібридної силової установки та модель динаміки автомобіля. Розглянути питання охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях. Проведений розрахунок конкурентоспроможності та оцінка економічної ефективності виконаних рішень. За результатами дослідження сформульовані висновки.
Keywords: гібридна силова установка; система накопичення енергії; акумуляторна батарея; суперконденсатор; потужність; енергоємність