Розробка енергоефективної зарядної станції електромобілів на базі активного чотириквадрантного випрямляча з корекцією коефіцієнта потужності - Ніколенко, Кіріл Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи - покращення енергетичної ефективності та електромагнітної сумісності зарядної станції електромобілів шляхом реалізації зарядної станції на базі активного чотириквадрантного випрямляча з корекцією коефіцієнта потужності. Об'єкт дослідження - зарядні станції для електромобілів. Предмет дослідження - енергетична ефективність, електромагнітна сумісність та якість електроенергії зарядної станції на базі активного чотириквадрантного випрямляча. Актуальність теми. Зростання популярності електромобілів спричиняє необхідність розробки енергоефективних зарядних станцій із високим коефіцієнтом корисної дії (ККД). Традиційні зарядні станції швидкої зарядки містять декілька ланок перетворення електроенергії, що призводить до підвищених втрат потужності та зниження ефективності.
Keywords: структура зарядної станції; енергетична ефективність; математичне моделювання; комп’ютерне моделювання; літієві акумуляторні батареї; накопичувач електроенергії; постійний струм-постійна напруга