Основні принципи проєктування вулиць і доріг як ключових факторів формування безпечного міського середовища - Риндюк, С. В.; Кучеренко, Л. В.; Хороша, О. І.; Ryndiuk, Svitlana; Kucherenko, Liliia; Khorosha, Oksana (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У статті визначено принципи проєктування вулично-дорожньої мережі як фундаментального елемента планувальної структури міста. Показано, що вулиці й дороги впливають на його функціювання міста та якість життя населення. Встановлено, що раціональне проєктування вулиць і доріг підвищує комфортність, безпеку, сприяє розвитку соціальної взаємодії та покращує візуально-естетичні властивості міського простору. Визначено ключові принципи й чинники, що впливають на формування вулиці як повноцінного міського середовища.
Main Principles Of Street And Road Design As Key Factors In Forming A Safe Urban Environ-ment
Keywords: принципи; проєктування; вулиця; дорога; безпечне середовище; фактори; principles; design; street; road; safe environment; factors; 625.72; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.111.0.240