Удосконалення організації дорожнього руху на ділянці 500+00 км -519+00 км автомобільної дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський - Король, Євген Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Метою даної дипломної роботи є аналіз стану аварійності, організації і керування дорожнім рухом на ділянці автомобільної дороги загального користування державного значення М-03 Київ – Харків – Довжанський км 500+000 – км 519+000 і розробка технічних і інженерних рішень по поліпшенню організації керування і підвищенню безпеки дорожнього руху на цій ділянці. Розглянуті основні методи, що використовуються для організації дорожнього руху, дана характеристика дорожньої мережі ділянки траси Київ – Харків - Довжанський (500 – 519 км.), виявлені основні перетинання, проведений аналіз дорожньо-транспортних подій, які мали місце на магістралі протягом 2020 – 2021 років, проаналізовані дорожні умови транспортної мережі, проведене опрацювання даних натурних обстежень і отримані значення інтенсивності транспортних потоків по мережі. На підставі всіх проведених досліджень можна зробити такі висновки: - висока швидкість руху веде до виникнення великої кількості ДТП та зростанню тяжкості ДТП; - висока інтенсивність руху га ділянці також не сприяє зменшенню аварійності.
Keywords: Організація дорожнього руху; Світлофорне регулювання; Дорожньо-транспортна пригода; Ефективність організації дорожнього руху