Фізико-механічні властивості багатошарових вакуумно-дугових TiN-Mo2N-покриттів - Сердюк, І. В.; Столбовий, В. О.; Андреєв, А. О.; Бушля, В. М.; Кривошапка, Р. В.; Serdiuk, Іryna Vitaliivna; Stolbovyi, Viacheslav Oleksandrovich; Аndreev, Аnatolij Opanasovich; Bushlya, Volodymyr Mykolayovych; Кryvoshapka, Ruslan Vasylʹovych (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У сучасному машинобудуванні критично важливим є збільшення терміну служби різального інструмента. Оскільки надійність інструмента є ключем до зниження собівартості та підвищення конкурентоспроможності, ця робота була присвячена пошуку способів покращення його властивостей. Проаналізовано структуру й властивості багатошарових TiN-MoN-покриттів, нанесених методом вакуумно-дугового осадження для суттєвого підви-щення їх стійкості до утворення й поширення тріщин унаслідок різання.
Physical and mechanical properties of multilayer vacuum-arc TiN-Mo2N coatings
Keywords: вакуумно-дугові покриття; морфологія; структурний стан; фізико-механічні властивості; мікротвердість; модуль пружності; vacuum arc coatings; morphology; structural state; physical and mechanical properties; microhardness; elastic modulus; 621.793; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.111.0.116