ПІДВИЩЕННЯ ЗАЛИШКОВОГО РЕСУРСУ ПІДІЙМАЛЬНИХ КАНАТІВ УДОСКОНАЛЕННЯМ МЕТОДІВ РОЗРАХУНКУ ЇХ НАПРУЖЕНО-ДЕФОРМОВАНОГО СТАНУ - Лепеха, О. Г.; Lepekha, O. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2012)
Для опису поведінки каната в загальному випадку введено додаткові переміщення-зміщення в напрямку осей тригранника і повороту перерізів навколо осі дроту. Отримані формули дозволяють точніше врахувати напружено-деформований стан спіральних закритих канатів, а отже, визначити внутрішні сили в канатах і розробити науково-обґрунтовану методику конс-труювання надійних і довговічних канатів.
ПОВЫШЕНИЕ ОСТАТОЧНОГО РЕСУРСА КАНАТОВ УСОВЕРШЕНСТВОВАНИЕМ МЕТОДОВ РАСЧЕТА ИХ НАПРЯЖЕННО-ДЕФОРМИРОВАННОГО СОСТОЯНИЯ
INCREASING THE RESIDUAL LIFE OF HOISTING CABLES BY IMPROVING THE METHODS OF THEIR DEFLECTED MODE CALCULATION
Keywords: канат; залишковий ресурс; напружено-деформований стан; остаточный ресурс; напряженно-деформированное состояние; rope; residual resource; durability; deflected mode; 677.72.001.11