Підвищення роботи причіпної комунальної машини для літнього утримання міських автомобільних доріг - Позняк, Сергій Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження є підмітально - прибиральна машина, яка базується з трактором тягового класу 1.4 т. Розроблювальна техніка, являється машина для утримання міських автомобільних доріг з асфальтобетонним та цементобетонним покриттям. Об’єкт дослідження – підмітально - прибиральна машина. Мета - визначити конструктивні, технологічні можливі рішення по проектуванню машин для обслуговування міських автомобільних доріг з твердим покриттям. Метод дослідження – аналітично–графічний. Виконано огляд конструкцій машин, вітчизняного та закордонного виробництва. У магістерській роботі проаналізовані передумови створення комунальної машини для утримання автомобільних доріг в літній час. Виявлено необхідність розробки такої комунальної машини. У розрахунковій частині проведений розрахунок основних параметрів робочого щіткового обладнання розроблювальної машини. Виконаний розрахунок гідравлічної системи керування робочим обладнанням. Розраховано економічний ефект від впровадження розробленої машини. Щодо розділу охорони праці безпека в надзвичайних ситуаціях, важливо надати належну увагу створенню нормальних і безпечних умов праці, а також до санітарно–гігієнічних норм. Охорона праці є важливою частиною будь–якого проекту та сприяє забезпеченню безпечної та комфортної роботи оператора. Обчислений економічний ефект від впровадження у виробництво підмітально - прибиральної машини.
Keywords: підмітально - прибиральна машина; комунальна; робоче обладнання; автомобільна дорога; трактор; гідрообладнання