Консольний поворотний кран на колоні вантажопідйомністю 0,32 т - Ткаченко, Петро Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Метою проекту є розробка конструкції консольного поворотного крану на колоні. Кран складається з наступних основних частин: стаціонарної колони, поворотної стріли, механізму підйому, механізму повороту. Зміна вильоту стріли відбувається рухом тельфера по стрілі крану. Механізм пересування тельфера з ручним приводом. В процесі роботи проведений розрахунок механізму підйому, розрахунок механізму повороту крана, вибір параметрів крюкової підвіски. Значну увагу у дипломному проекті присвячено перевірки на міцність металоконструкція крана. Проведена перевірка міцності стріли крана та жорсткої колони.
Keywords: кран; підвіска; механізм; крюк