Несуча здатнiсть залiзобетонних балок складеного перерiзу прольотних будов мостiв, розширених накладною плитою - Стечишин, С. М.; Кваша, В. Г.; Стечишин, С. М.; Кваша, В. Г.; Stechyshyn, S.; Kvasha, V. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
У статті подані методика та результати експериментального визначення несучої здатності нормальних і похилих поперечних перерізів окремих натурних мостових балок за ТП вип. 56, об’єднаних для спільної роботи з накладною плитою двох типів: збірно-монолітною і збірною. Встановлено, що після включення в спільну роботу з наявною балкою залізобетонної ребристої накладної плити несуча здатність нормальних і похилих поперечних перерізів збільшується в 1,55–1,65 раза, що є достатнім для забезпечення вантажопідйомності розширених накладною плитою прольотних будов мостів.
Несущая способность железобетонных балок составного сечения пролетных строений мостов, уширенных накладной плитой
Carrying capacity of reinforced concrete beams of the compound cross-section of the span structures of bridges, extended by the paving slab
Keywords: мостова балка; накладна плита; переріз; схема навантаження; згинальний момент; поперечна сила; несуча здатність; мостовая балка; накладная плита; сечение; схема нагружения; изгибающий момент; поперечная сила; несущая способность; bridge beam; paving slab; cross-section; load diagram; bending moment; lateral force; carrying capacity; 624.21.004.69; 10.30977/BUL.2219-5548.2019.86.1.139