Розробка системи керування промисловим роботом для контролю якості збірки кузова автомобіля - Святовець, Тимур Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета даної роботи -підвищення ефективності контролю якості збірки кузова за рахунок впровадження засобів автоматики та робототехніки. Об'єкт дослідження - процес контролю якості збірки автомобілів. Предмет дослідження - автоматизований контроль якості збірки кузова автомобіля. Проведено дослідження потенціалу різних технологій виявлення дефектів, а також зроблено порівняння їх параметрів. Обраний необхідний інструментарій для створення системи машинного зору та роботизованого контролю. Визначені технічні параметри, що оптимізують роботу системи в реальних умовах виробництва та виконані розрахунки на прикладі можливої конфігурації системи. Запропонована архітектура базового модуля комп'ютерного зору.
Keywords: Збірка кузову автомобіля; автоматизований контроль якості; промисловий робот; комп’ютерний зір