Сталий розвиток: економічні, правові, екологічні та педагогічні підходи до розвитку університетів прибережних регіонів - Сотська, Галина Іванівна; Sotska, Halyna (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2025)
Університети прибережних регіонів функціонують у специфічних соціально-економічних та екологічних умовах. Вони не лише здійснюють освітню та наукову діяльність, а й беруть участь у формуванні стратегії розвитку територій, де економічні інтереси часто стикаються з екологічними викликами. Прибережні зони є об’єктом особливого правового регулювання, зокрема у сфері використання природних ресурсів, охорони довкілля та управління морськими просторами. У цих умовах сталий розвиток університетів потребує інтеграції економічних стратегій, дотримання правових норм, впровадження екологічно відповідних технологій та підготовки фахівців, здатних реалізовувати принципи сталого розвитку на практиці.
Sustainable development: economic, legal, environmental and pedagogical approaches to the development of universities in coastal regions
Keywords: сталий розвиток; університет; прибережні регіони; правове регулювання; економічна стратегія; екологічна ефективність; педагогіка; ESG; sustainable development; university; coastal regions; legal regulation; economic strategy; environmental efficiency; pedagogy; 10.37772/978-617-7806-65-2