Технологія оцінки якості інформаційного веб-порталу - Лавров, Максим Костянтинович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Проведено аналіз критеріїв оцінки якості веб-порталу та розроблено функціональну модель технології оцінки якості веб-порталу із урахування значущості критеріїв якості веб-порталів. Для розробки технології оцінки якості веб-порталу було науково-обґрунтовано вибір засобу BpWIn. Розроблена технологія дозволила автоматизувати оцінки якості веб-порталу і скорити час, який необхідний для цього. Отримав подальший розвиток метод аналізу ієрархій за рахунок розповсюдження на нову предметну область – визначення вагових коефіцієнтів критеріїв оцінки якості веб-порталів.
Keywords: структурна модель; метод аналізу ієрархій; якість; веб-портал; матриця попарних порівнянь; критерії; альтернативи; вектор пріоритетів; глобальній пріоритет