Удосконалення методики викладання дисципліни «Технічне регулювання» в контексті гармонізації Європейського законодавства стосовно випробувань тракторів - Котова, Юлія Миколаївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Удосконалення методики викладання дисципліни «Технічне регулювання» в контексті гармонізації Європейського законодавства стосовно випробувань тракторів є важливим кроком до підготовки кваліфікованих фахівців, які здатні працювати за сучасними стандартами та вимогами. Завдяки інтеграції новітніх технологій, практичній орієнтації, міждисциплінарному підходу та використанню актуальних стандартів здобувачі отримають знання та навички, необхідні для інтеграції українських фахівців до європейського ринку праці та забезпечення відповідності освітніх програм сучасним міжнародним стандартам. Досліджено теоретичні основи гармонізації законодавства у сфері випробувань техніки та процес гармонізації українського законодавства з європейськими вимогами до випробувань тракторів. Виявлено основні відмінності оновленого європейського технічного законодавства від Директиви 2003/37/ЄС.
Keywords: навчання; педагогічні технології; дидактичний проєкт; оперативні цілі; випробування; якість; випробувач; технічний регламент; гармонізація