Наукові основи створення гібридних приводів для підвищення енергоефективності будівельно-дорожніх машин - Хмара, Леонід Андрійович; Холодов, Антон Павлович; Khmara, Leonid; Kholodov, Anton (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Досліджено можливості вдосконалення будівельно-дорожніх машин і проаналізовано публікації з метою розроблення теорії енергоефективної конструкції машин із використанням гібридних приводів робочих органів та рушіїв. Надано порівняльні таблиці розподілу та витрат енергії різних машин у процесі їх експлуатації. Для підвищення паливної, екологічної ефективності та надійності машин запропоновано класифікацію способів підвищення ефективності будівельно-дорожніх машин з урахуванням наявних та перспективних методів.
Scientific basis of creating hybrid drives to increase the energy efficiency of road construction machines
Keywords: енергоефективність; будівельно-дорожня машина; ККД; енергія; паливо; гібридний привод; energy efficiency; construction and road machine; energy efficiency ratio (EER); energy; fuel; hybrid drive; 621.225:69.002.51; 10.30977/BUL.2219-5548.2023.101.2.74