ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ ВІДПУСКУ З РІЗНИМИ ШВИДКОСТЯМИ НАГРІВАННЯ НА МЕХАНІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ СТАЛІ - Погрібний, М. А.; Вуєць, О. Є.; Погребной, Н. А.; Вуец, А. Е.; Pogrebnoy, N.; Vuiets, O. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2014)
Досліджено механічні властивості конструкційної високолегованої сталі 15Х11МФ після відпуску з різними швидкостями нагрівання (повільне пічне та швидкісне нагрівання за допомогою струмів високої частоти). Розроблено методику швидкісного відпуску зразків. Проведено порівняльний аналіз механічних властивостей після відпуску з різними швидкостями нагрівання.
ИССЛЕДОВАНИЕ ВЛИЯНИЯ ОТПУСКА С РАЗНЫМИ СКОРОСТЯМИ НАГРЕВА НА МЕХАНИЧЕСКИЕ СВОЙСТВА СТАЛИ
STUDY OF THE INFLUENCE OF TEMPERING WITH DIFFERENT HEATING RATES ON MECHANICAL PROPERTIES OF STEEL
Keywords: гартування; відпуск; пічне нагрівання; нагрівання струмами високої частоти (СВЧ); механічні властивості; закалка; отпуск; печной нагрев; нагрев токами высокой частоты (ТВЧ); механические свойства; quenching; tempering; heat in the furnace; heating by high-frequency currents; mechanical properties; 621.785.54:620.17