Розробка фронтального навантажувача з місткістю ківша 2,2 м3 - Кузьміч, Євген Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Встановлено, що для розширення експлуатаційних можливостей сучасних навантажувачів доцільно обладнувати їх додатковим робочим обладнанням, яке дозволяє підвищити продуктивність машини. У проекті розроблена конструкція навантажувача, обладнаного спеціальним ківшем з бічним розвантаженням. Запропонована конструкція ківша має гідравлічний привід. Розглянуті питання охорони праці та безпеки у надзвичайних ситуаціях.
Keywords: навантажувач; тяговий розрахунок; ківш; гідропривід; змінне обладнання; розрахунок на стійкість