Дослідження зміни температури кипіння гальмівної рідини при експлуатації автомобіля - Хрістоєв, Юрій Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об'єкт дослідження – процес зміни фізико-хімічних властивостей гальмівної рідини при експлуатації автомобіля. Мета роботи – визначення оптимальних термінів служби гальмівної рідини шляхом вивчення її фізико-хімічних властивостей, що дозволяє збільшити тривалість служби рідини. Методи дослідження – метод аналізу, що ґрунтується на фундаментальних законах фізики та матеріалознавства, експериментальні методи із застосуванням сучасних методик, встановлених у ДСТУ, методи математичної статистики. В роботі розглянуто марки та класифікацію гальмівних рідин. Виконано аналіз існуючих гальмівних рідин та їх фізико-хімічних властивостей. Приведені методи оцінки стану працюючої гальмівної рідини та результати зміни температури кипіння при експлуатації автомобіля Chevrolet Epica .
Keywords: температура кипіння; гальмівна рідина; гальмівна система; автомобіль; експлуатація; експеримент; безпека життєдіяльності