Особливості інформаційно-керуючої системи гібридних силових установок автомобіля - Бажинова, Т. О.; Bazhynova, Tetiana (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Запропоновано модуль синтезу оптимальних програм для отримання єдиної програми об’єкта. Динаміка керованого процесу подана як багатозонна модель. Модуль працює на підставі методики стикування складників багатозонної моделі. Унаслідок кожної зміни стану функціонування в реальному часі розраховується нове оптимальне керування для наявних показників задачі оптимального керування (ЗОК) на поточний момент часу. Математичне забезпечення режиму «рекуперація» використовує методи штучного інтелекту, що також дає змогу ухвалювати рішення щодо керування вантажно-швидкісним режимом силової установки, які важко формалізуються, у реальному режимі часу.
Features of the information and control system of the car's hybrid power plants
Keywords: гібрид; силова установка; метод; система; рух; рекуперація; hybrid; power plant; method; system; movement; recuperation; 621.113; 10.30977/BUL.2219-5548.2024.106.0.138