Групова технологія відновлення валів редуктора - Шаботинський, Максим Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі бакалавра досліджено актуальну проблему удосконалення технології технічного обслуговування гідравлічних підйомників, що застосовуються на вантажних автомобілях для виконання вантажно-розвантажувальних робіт. Визначено основні несправності, які виникають у процесі експлуатації підйомних механізмів, а також розглянуто методи їх діагностування та усунення. У роботі представлено конструктивні особливості гідравлічного підйомника, проведено аналіз навантажень, режимів роботи та типових відмов. Запропоновано вдосконалену технологічну карту технічного обслуговування, яка дозволяє підвищити ефективність і надійність роботи обладнання. Особливу увагу приділено вибору мастильних матеріалів, профілактиці витоків та зносу гідроциліндрів. Запропоновані технічні рішення забезпечують зменшення простоїв техніки, підвищення безпеки експлуатації та зниження витрат на ремонт. Результати дослідження можуть бути використані на автотранспортних підприємствах та у сервісних службах, що обслуговують вантажні автомобілі.
Keywords: вал; верстат; виробничий структурний підрозділ; групова технологія; організаційна підготовка; приводний блок; ремонт; спеціалізована дільниця; стрічковий конвеєр