ВПЛИВ ПЛАВНОСТІ ХОДУ КОЛІСНИХ ТРАКТОРІВ НА НАВАНТАЖЕНІСТЬ ТРАНСМІСІЇ - Кальченко, Б. І.; Ребров, О. Ю.; Кожушко, А. П.; Кальченко, Б. И.; Kalchenko, B.; Rebrov, A.; Kozhushko, A.; Ребров, А. Ю. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2017)
Описано підхід до визначення залежності навантаженості трансмісії трактора типу ХТЗ-150К від рівня плавності його ходу. Наведено результати теоретичних досліджень і натурних випробувань під час руху по ґрунтовій дорозі та бруківці; на зораній стерні озимої пшениці. Визначено передавальну функцію підвіски, яка описує плавність ходу колісного трактора. Обчислено передавальну функцію трансмісії, яка ґрунтується на визначенні навантаженості вузлів трансмісії.
ВЛИЯНИЕ ПЛАВНОСТИ ХОДА КОЛЕСНЫХ ТРАКТОРОВ НА НАГРУЖЕННОСТЬ ТРАНСМИССИИ
EFFECT OF SMOOTH RUNNING OF WHEELED TRACTORS ON LOAD OF TRANSMISSION
Keywords: колісний трактор; плавність ходу колісного трактора; навантаженість трансмісії; передавальна функція; колесный трактор; плавность хода колесного трактора; нагруженность трансмиссии; передаточная функция; wheeled tractor; wheeled tractor smooth running; transmission load; transmission function; 629.114.2.073.286