Дослідження системи клімат-контролю електромобіля та оптимізація її енергоспоживання - Андрущак, Віктор Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи: проведення аналізу автомобільного низьковольтного електричного обладнання та перетворювачів, які використовуються для його живлення, формування пропозицій щодо вдосконалення системи клімат-контролю електромобілів. Об’єкт роботи: процес перетворення електричної енергії постійного струму. Предмет роботи: система клімат-контролю електромобіля. Проведено аналіз низьковольтного електричного обладнання автомобілів, проведено аналіз системи клімат-контролю електромобіля, проведено аналіз типових схем напівпровідникових перетворювачів електричної енергії постійного струму, наведено пропозиції щодо побудови мікропроцесорної системи керування системою клімат-контролю, наведено пропозиції щодо технічних рішень побудови запропонованої системи керування на базі сучасних інтегральних мікросхем.
Keywords: електричне обладнання автомобіля; система клімат-контролю; перетворювач електричної енергії постійного струму; мікропроцесорні системи керування; інтегральні мікросхеми