Система впуску дизеля з газотурбiнним наддуванням - Жадан, Павло Васильович; Єфремов, Андрiй Олександрович (My University, 2012)
Система впуску дизеля з газотурбінним наддуванням, що містить повітроочищувач, турбокомпресор, впускний трубопровід, впускний ресивер, підключений до циліндрів двигуна та резонатор, яка відрізняється тим, що в ролі резонатора використовується заспокійливий відбивальний ресивер певного об'єму підключений до циліндрів двигуна за допомогою резонансного трубопроводу розрахункової довжини і площі поперечного перерізу, що обираються в залежності від частоти обертання колінчастого валу та навантаження на двигун.
Keywords: двигуни автомобiльнi, дизельнi