Облік та аудит виробничих запасів на підприємстві - Донцова, Тетяна Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Досліджено теоретичні засади обліку виробничих запасів, їх класифікацію, завдання обліку та оцінки, процес аудиту запасів з методикою його проведення економічну суть капіталу, окреслено їх оподаткування в системі бухгалтерського обліку з виокремленням нормативно-правового регулювання обліку виробничих запасів. Здійснено загальний та аналіз господарської діяльності об’єкта дослідження ТОВ "ТЕЛЕКОМ-МОБІЛ", досліджено документування обліку та особливості обліку оподаткування запасів, процеси внутрішнього контролю та аудиту на підприємстві. Здійснено порівняння обліку згідно Міжнародних та національних стандартів, та запропоновані шляхи вдосконалення обліку виробничих запасів у . ТОВ «ТЕЛЕКОМ-МОБІЛ».
Keywords: виробничі запаси; внутрішній контроль; документування; облік; оцінка; аудит